Welkom

Welkom

Welkom op Visitor Insight

Visistor Insight is de kennisbibliotheek van amsterdam&partners en geeft op een laagdrempelige manier een beeld van het actueel bezoek aan  de Metropoolregio Amsterdam. Hier vindt u een uitgebreide verzameling van openbare kennis, inzichten, rapporten, trends en analyses met betrekking tot bezoekers, bewoners, bedrijven en congressen gericht op de Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast verwijzen wij naar enkele onderzoekinstanties waar u informatie kunt vinden over deze onderwerpen. De pagina bestaat uit twee modules, een datamodule  en een informatiemodule. 

 

Informatiemodule

Onze informatiemodule is nog in ontwikkeling en zal in 2024 verder gepubliceerd worden.

 

Datamodule

Op onze website bieden wij toegang tot verschillende data modules die u waardevolle inzichten verschaffen over diverse aspecten van Metropoolregio Amsterdam. Deze modules zijn ontworpen om u te voorzien van actuele en relevante gegevens. Deze modules zijn beschikbaar achter onze login:

  1. Hotelovernachtingen: In deze module vindt u gedetailleerde informatie over hotelovernachtingen in Amsterdam van het huidige jaar en afgelopen jaren. De data is afkomstig van het CBS.
  2. Hotelgasten: Als u specifieke gegevens nodig heeft over hotelgasten in Amsterdam, biedt deze module u de benodigde details voor het huidige en afgelopen jaren. De data is afkomstig van het CBS.
  3. Vluchten via Schiphol: Deze module bevat gegevens met betrekking tot het aantal inkomende buitenlandse passagiers die via de luchthaven Schiphol worden verwerkt.  De data is afkomstig vanuit Royal Schiphol Group.
  4.  Bezoekers Musea: Maandelijks overzicht van het aantal bezoekers aan de belangrijkste musea in Amsterdam*.
  5. Bezoekers Attracties: Maandelijks overzicht van het aantal bezoekers aan de belangrijkste attracties in Amsterdam*.

Het aantal bezoeken in de belangrijkste musea en attracties wordt periodiek aangeleverd door de instellingen zelf, deze worden met een maand na afsluiten van de betreffende periode opgeleverd.  amsterdam&partners verwerkt de data, echter is erbij afhankelijk van het aanlevermoment van de onderliggende bronnen/partners. Dit betekent dat wij niet kunnen waarborgen dat alle data altijd actueel en volledig is. 

Voor wie is Visitor Insight bedoeld?
Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de bezoekerseconomie in de Metropoolregio Amsterdam. Voor het toeristisch bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties, die geïnformeerd willen blijven over het bezoek aan de stad. Deze datamodules zijn bedoeld om professionals, onderzoekers en beleidsmakers te ondersteunen bij het nemen van datagestuurde beslissingen met betrekking tot Amsterdam en de metropoolregio. U kunt de gegevens gebruiken voor marktonderzoek, strategische planning en andere zaken. We streven ernaar om u actuele en relevante informatie te bieden via dit platform.
Gemeentes en DMO's/CMO's in de Metropoolregio Amsterdam kunnen een gratis login aanvragen om de data meer in detail bekijken.

Mocht u verdere vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met onze data experts (research@iamsterdam.com).